Wat is Voetreflexologie?

Wat is voetreflexologie plus?

Dat is de Westerse en Chinese voetreflexologie samengevoegd in 1 voetreflexmassage.
Het combineren van beide massage technieken biedt meer mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een voetreflex behandeling. Naast de voetreflex massage worden er ook oor-, been- en handreflexzonemassage en energetische massages in het behandelplan meegenomen.

De Westerse voetreflexologie:

Onder de voeten zitten reflexzones, ofwel drukpunten. Die reflexzones staan in verbinding met je gehele lichaam. Je organen, gewrichten, spieren en lymfe. Zo heb je bijvoorbeeld een reflexzone voor het hoofd, longen, hart. etc. Door een zone te masseren worden de blokkades opgeheven en wordt het aangeboren zelf-genezend vermogen van het lichaam geactiveerd. Hierdoor verbeterd de doorbloeding en energie doorstroming in het lichaam. Voedingsstoffen worden beter aangevoerd en afvalstoffen beter afgevoerd. Dit gebeurd al direct na de massage.

De Chinese voetreflexologie:

De voetreflexologie bij de Chinezen werkt totaal anders. De massage technieken zijn totaal niet met de Westerse technieken te vergelijken. De Chinezen masseren bijvoorbeeld wel de reflexzones op de voeten net als bij de Westerse voetreflexologie, maar daarnaast maken ze erg veel gebruik van de meridiaan banen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën.

© Copyright - Voetreflexmartine