Gespecialiseerd in “Veel voorkomende ziektebeelden”

Veel voorkomende ziektebeelden zijn klachten waar vele mensen in onze huidige maatschappij mee te maken kunnen krijgen.

Klachten zoals :

  • Chronische vermoeidheid
  • Hoofdpijn
  • Migraine
  • Huidproblemen

Chronische vermoeidheid is een van de meest voorkomende klachten van de huidige mens in de Westerse maatschappij. Zelfs de jeugd tussen de 15 en 25 jaar klaagt regelmatig over vermoeidheid. De oorzaken van deze vermoeidheid zijn zeer divers en variëren van een griepje tot ernstige klachten zoals fybromyalgie en tumoren toe.

Hoofdpijn en migraine is een klacht waar veel mensen in meer of mindere mate last van hebben. In de meeste gevallen is er geen sprake van een ernstige ziekte. Slechts 10% met hoofdpijn raadpleegt een huisarts. De meeste mensen accepteren hun hoofdpijn en behandelen deze met pijnstillende middelen zoals “aspirine, paracetamol of ibuprofen”. Door oorzaak van hoofdpijn is zeer divers en zit meestal ergens anders in het lichaam. Met een holistische aanpak en voetreflexmassage valt er vaak veel te doen voor deze mensen.

Huidproblemen : de huid is ons grootste en meest zichtbare orgaan, hij vormt de belangrijkste verbinding met de buitenwereld en is het visitekaartje van ons innerlijk. De huid fungeert als eerste verdedigingslinie van het lichaam, omhult het lichaam en zorgt dat het lichaam niet oververhit, onderkoeld of uitgedroogd raakt. Het tastgevoel zorgt er voor dat we kunnen aanraken, voelen en genieten van contact en aangeraakt worden. De huid reageert op alles en iedereen wat van buiten op ons af komt, tegelijkertijd wordt hij beïnvloed door onze binnenwereld, zowel fysiek als emotioneel. De huid vertelt of voedsel passend of gezond is, of je omgeving gezond is en je instelling oké is. Huidproblemen hebben vaak te maken met onzekerheid over hoe we ons zelf zien en hoe we denken dat de buitenwereld naar ons kijkt, huidaandoeningen zijn verbonden met gevoelens van onveiligheid en afscherming.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *